Przedstaw się ...

Informacje o nas samych, dobrych duszach tego Forum.
Przedstaw się, powiedz nam o sobie w kilku słowach.
Awatar użytkownika
wirginia

Re: Przedstaw się ...

Post autor: wirginia »

Witaj e-de!
Moja Mama również bardzo wcześnie zachorowała na alzheimera - była w podobnym wieku do Twojej Mamy. Nasza "przygoda" trwa już 23 lata do pierwszej diagnozy.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
e-de

Post autor: e-de »

wirginia - Twój post z jednej strony mnie ucieszył z drugiej zmartwił... Chcę by Mama była ze mną jak najdłużej. Ale szczerze - ja już nie daję rady. Łapię się na tym, że jak ide do pracy albo mam coś pilnego do załatwienia - to cieszę się, że mogę wyjść z domu. :? Jeżeli możesz napisać mi jak zmieniała się Twoja Mama przez ten długi czas? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.
aisuni

Post autor: aisuni »

Czytam opisy nowych osób które dołączyły do nas i ...........przeraża mnie coraz młodszy wiek opiekunów ale też i wiek bliskich im osób i chorych na Alz.
DObrze ze Dołączyłyście do nas......na tym forum są osoby, którym bliskie są Wasze doznania, obawy i troski..........pytajcie i mówcie o Waszych wątpliwościach. Tylko tu znajdziecie cenne porady i wsparcie......jak bardzo potrzebne kazdemu z opiekunów. rady ktore dostaniecie, napewno się przydadzą i każde cieple słowo pozwoli Wam przetrzymać.
tu mozna mowic o wszystkim i pytac o wszytsko i zawsze znajdzie się ktoś...kto podpowie. wyslucha, doradzi i podtrzyma na duchu.

pozdrawiam Was i trzymajcie się dzielnie, tak jak my się trzymamy :)
korjana

Post autor: korjana »

Mieszkam 20 km. od Krakowa, opiekuję się mamą od dawna, od trzech lat intensywnie, przestałam pracować, jesteśmy razem 24h Forum czytam od wiosny, daje mi dużo siły,jesteście dla mnie najlepszym lekarstwem.
Tomek

Post autor: Tomek »

Witaj, dobrze że zdecydowałaś się napisać Korjano, mimo tylu miesięcy, które już minęły od wiosny, to będziesz miała z kim pogadać w jesienne i zimowe wieczory ;)
korjana

Post autor: korjana »

Dziękuję za miłe przyjęcie w szeregi tego forum.Tomku, Twoja wiedza medyczna bije na głowę nie jedno konsylium lekarskie!
LUCIA

Post autor: LUCIA »

Mam na imię Lucyna. Mam 65 lat i sama opiekuję się 91-letnią Mamą z Alzheimerem . Nie daję rady. Szukam pomocy. Forum jest obszerne nie dam rady przeczytać wszystkiego. Gdzie znajdę najtreściwsze informacje?
wigi

Post autor: wigi »

Witaj, Lucyna.
Nasze forum jest logicznie uporządkowane. Informacje, których szukasz możesz znaleźć w odpowiednim dziale. Możesz też skorzystać z forumowej wyszukiwarki.
Jeśli mimo to nie znajdziesz odpowiedzi to zapytaj wprost na forum. Wspólnie postaramy się znaleźć rozwiązanie.
LUCIA

Post autor: LUCIA »

wigi pisze:Witaj, Lucyna.
Nasze forum jest logicznie uporządkowane. Informacje, których szukasz możesz znaleźć w odpowiednim dziale. Możesz też skorzystać z forumowej wyszukiwarki.
Jeśli mimo to nie znajdziesz odpowiedzi to zapytaj wprost na forum. Wspólnie postaramy się znaleźć rozwiązanie.
Forum zapewne jest logicznie uporządkowane, ale z moją logiką gorzej. Na gwałt szukam pomocy, wsparcia a wszystko wydaje mi się takie dalekie.
Dziękuję za przeczytanie mojego postu.Pozdrawiam Cię serdecznie.
wigi

Post autor: wigi »

LUCIA pisze:[Na gwałt szukam pomocy, wsparcia a wszystko wydaje mi się takie dalekie.
To może opiszesz szerzej swoją sytuację w dziale Nasze historie?
ODPOWIEDZ