Przedstaw się ...

Informacje o nas samych, dobrych duszach tego Forum.
Przedstaw się, powiedz nam o sobie w kilku słowach.
annakoz

Re: Przedstaw się ...

Post autor: annakoz »

Przepraszam, nie przedstawilam sie. Mam na imię Anka, mam 38 lat. Czytam Wasze posty i bardzo Wam wspolczuje, kazdemu w jego indywidualnej sytuacji.
pozdrawiam,
A.
Awatar użytkownika
Joannap

Post autor: Joannap »

Witam serdecznie w skromnych progach :D
Rzeczy rzadko są takimi, jakimi się wydają, śmietanka udaje krem.
W. S. Gilbert
Za większe dobrodziejstwa większej wymaga się wdzięczności. Kogo Bóg wielkimi darami obsypał, ten Bogu wiele oddać musi
św. Ignacy Loyola
krysia59108

Post autor: krysia59108 »

Mam na imię Krystyna,mam 53 lata i opiekuję się mamą,boję się,że mnie też dopada ta choroba,tracę pamięć i dzieją się ze mną dziwnwe rzeczy.Wybieram się do neurologa 13 marca.
Tomek

Post autor: Tomek »

Witam serdecznie, poczekaj Krysiu spokojnie na badania, ponieważ problemy z pamięcią i inne dolegliwości mogą mieć różne przyczyny. Powodem mogą być takie rzeczy jak depresja lub zaburzenia:

* poziomu witaminy B12 (niedobór)
* FT3 i FT4 (czynności tarczycy)
* TSH - (czynności tarczycy)
* CBC (zwykłej morfologii krwi - niedokrwistość, infekcja)
* Elektrolitów - Na+,K+,Cl-
* równowagi kwasowo-zasadowej (gazometrii) - poziomu pH razem z obiegiem tlenu i dwutlenku węgla w organizmie - pH, PCO2, HCO3-, BE, PO2, O2 SAT
krysia59108

Post autor: krysia59108 »

Też mam nadzieję,że przyczyna jest inna,bo któż zajmie się dwiema osobami chorymi.
alex60

Post autor: alex60 »

Witajcie,
Od dobrych dwóch godzin przeglądam Wasze (już teraz chyba nasze) forum i znajduję w nim odpowiedzi na wiele moich pytań i wątpliwości. Jak dobrze,że jesteście!
Mam na imię Ola, 53 lata, pochodzę z północnej Polski . Od kilku miesięcy , wraz z mężem, opiekujemy się Teściową lat 87 chorą na Alzheimera i moją Mamą, 75 lat, z otępieniem pochodzenia naczyniowego. Objawy chorób obu Mam pojawiły się niemal jednocześnie... a my nie mamy zielonego pojęcia jak z tym wszystkim sobie poradzić, opiekujemy się "na czuja", metodą błędów i wypaczeń, a jednocześnie czytamy na ten temat wszystko co nam w łapska wpadnie. Oboje pracujemy , na szczęście mamy luźne godziny pracy.Oboje chorujemy - mąż na depresję, a ja mam zaawansowany RZS. Forum znalazłam przekopując się przez Internet, usiłując znaleźć dla siebie jakieś rady, poradzić sobie z koszmarnymi wyrzutami sumienia ,że straciłam cierpliwość i znów nawrzeszczałam na moją biedną Mamę, która dziś była wyjątkowo uciążliwa, ale to przecież nie jej wina...Na pewno wolałaby lepszą opiekunkę- cierpliwą i wesołą niż wiecznie zagonionego ponuraka.... O całej reszcie napiszę w "Moich historiach"... jeszcze może w tym tygodniu
Serdecznie Was wszystkich pozdrawiam.
Tomek

Post autor: Tomek »

Witaj, nie krępuj się pytać, pisać i rozmawiać. Mężowi też możesz pokazać to forum i niech jak najwięcej korzysta ze słońca, bo pod wpływem światła w organizmie ludzkim wytwarza się serotonina.
bogusia

Post autor: bogusia »

Witaj Olu :) Mam podobną sytuację Teściowa otępienie ( na szczęście Teść jest jeszcze na chodzie, chociaż widać, że już tym wszystkim zmęczony. W tygodniu zajmuje się żoną) i Mama Alzheimer mieszka z nami. Wszystkie wolne dni spędzamy z mężem osobno. Mąż jedzie pomóc rodzicom. Ja muszę zostać z moją Mamą. Ale też na szczęście znalazłam, to forum i poczułam duże wsparcie. Dużo Cierpliwości Olu i Siły. ;)
maaagda85

Post autor: maaagda85 »

Ja również witam wszystkich. Mam na imię Magdalena i chętnie dołączę do Waszej społeczności. Pozdrawiam.
piotr.878

Post autor: piotr.878 »

Ja również witam wszystkich.
ODPOWIEDZ