Sama doskonale wiem, że znalezienie odpowiedniej osoby-terapeuty jest niezwykle trudne ...Dlatego proponuję w tym temacie zamieszczać adresy, kontakty psychologów, terapeutów którzy potrafią skutecznie pomóc ...
Osoby po takiej traumie zwykle mają w ogóle kłopot z rozmowami ... mówieniem na głos o tym co czują , czuły etc. ,
Często niż częściej zdarza się tak, że gdy już ktoś odważy się szukać fachowca zwykle trafia nie tam gdzie trzeba ... i znów pod wpływem nieodpowiedniego potraktowania - cofa się o lata świetlne do tyłu .
Każdy z Nas zasługuje na spokojny żywot ... dlatego pomyślałam o tym temacie ...
Doświadczenie opiekuna trzeba po prostu przegadać ...
Wiem, że najprościej jest wziąć "rozweselające tabletki" - lecz to jest tylko odsuwanie tematu na półkę ...
Z tych właśnie powodów - ustalam gdzie i do kogo najlepiej iść jestem w trakcie ustalania przydatnych adresów, więc proszę Tych z Was którzy mają dobredoświadczenia i mogą coś polecić o zostawianie potrzebnych info. (oczywiście dotyczy to terenu całego kraju)
Pierwszy adres który mogę polecić to oczywiście :
Centrum Praw Kobiet w Warszawie - organizacja ma swoje oddziały w kilku miastach
pomoc jest bezpłatna ... są terapie indywidualne i grupowe ( wybór należy do Zainteresowanego)
Z czasem oczywiście będę dodawać informacje o takich miejscach.
Gdy będę mieć konkretne info o powstałych "punktach" pomocy dla Byłych Opiekunów - oczywiście będę uzupełniać ...
Myślę, że takie informacje są ważne - bo nie każdy terapeuta po prostu nadaje się do tematu - doświadczenia Opiekuna...
Pozdrawiam cieplutko Wszystkich
Zapomniałam rano napisać że Stowarzyszenia + Grupy Wsparcia to też dobre miejsce na szukanie pomocy
Podaje link do strony CPK - tu są adresy oddziałów : http://www.cpk.org.pl/index.php?option= ... &Itemid=11