Jestem tu nowa

Tu dzielimy się naszymi historiami związanymi z chorobą Alzheimera lub innymi demencjami.
ania.m

Jestem tu nowa

Post autor: ania.m »

Witajcie,
Dziś znalazłam to forum. I czuje trochę ulgi, że jestem wśród swoich...
Moja mama ma zdiagnozowaną chorobę Alzheimera. Jeszcze jest całkiem dobrze, wiem jednak że szybko przyjdzie pogorszenie.
Chciałam się przywitać i zapytać jak leczeni są wasi bliscy?
Awatar użytkownika
Dara

Re: Jestem tu nowa

Post autor: Dara »

ania.m pisze:Chciałam się przywitać i zapytać jak leczeni są wasi bliscy?
Aniu,ja tez jestem tu nowa,ale sprawdzilam,ze najlepszą odpowiedz na swoje pytanie znajdziesz w historiach opisanych przez innych.Jak przeczytałam równo 50(!) to zrozumiałam,że tylko wydawało mi się,ze dużo wiem. Czytam nadal...
Pozdrawiam.
cosanostra

Post autor: cosanostra »

Witaj!

Ja również w zeszłym tygodniu po niemal 2 latach chodzenia od lekarza do lekarza usłyszałam postawioną babci diagnozę, jak wiadomo - alzheimer.

Babcia obecnie dostaje Nimvastid, 3mg rano, 4,5 mg wieczorem. Dążymy do dawki 6mg 2 razy dziennie. Poza tym Depakine 1 tabletka wieczorem, na 'ustabilizowanie nastroju'. Żeby babcia się trochę wyciszyła i nie reagowała na wszystko tak emocjonalnie ;)

Forum podczytuję od dłuższego czasu, sama sie zarejestrowałam z miesiac temu. Szczerze polecam poczytac forum, to naprawdę podnosi na duchu! I jednocześnie przygotowuje na to co nastąpi. Zachęcam również do aktualizowania wątku, bo to właśnie dzięki temu 'nowi' na forum mają szansę poznać chorobę od strony praktycznej, a nie teoretycznej.

Serdecznie pozdrawiam!
ania.m

Post autor: ania.m »

Dziękuję. To wiele dla mnie znaczy! Siedzę tu już ładnych pare godzin. Szukam nadziei, że może jednak coś jeszcze da się zrobić. Nie tylko czekać na realizacje czarnego scenariusza...
Inga83

Post autor: Inga83 »

Aniu chyba juz gdzies wysylalam podobnego posta, ale ile Twoja Mama ma lat? i czy jeszcze kto w Twojej chorobie ma ten sam problem?
ODPOWIEDZ